Ki vagy, mi vagy te BizBazár?

BizBazár.hu poszt borítókép

Ki vagy, mi vagy te BizBazár?

Olvasási idő: ∼ 8-10 perc

Szia! Üdvözöllek nálam! 🙂

Úgy illik, hogy bemutatkozzak: Kocsány József vagyok, a BizBazár.hu webáruház alapítója. Egy ideje már tervezem, hogy a webáruház mellé egy, ahhoz szorosan kapcsolódó blogot is írok majd, de miközben tervezgettem, miről is fogok írni, rájöttem, hogy nem olyan egyszerű ám ez! Nem vagyok blogger és újságíró sem, tulajdonképpen soha életemben nem írtam cikket. Valahol azonban el kell kezdeni… Hosszú Katinka sem lett azonnal a világ első számú úszónője, rengeteg edzés, kitartó munka kellett ahhoz, hogy végül a csúcsra érjen! A “bloggerkedésmentes” múltamból adódóan talán néhol kicsit “esetlen” leszek, de minden egyes szó és minden egyes sor őszinte, mindenféle máz és mesterkélés nélkül, a saját fejemből kipattanva születik és Neked szól! Kezdetnek arra gondoltam, beszélek egy kicsit magamról és az áruházról. Persze nem a száraz önéletrajzomat fogod olvasni, de mégis fontos ez, hiszen szeretném, ha tudnád, hogy kinél vásárolsz majd a jövőben, ha megtisztelsz a bizalmaddal. Vágjunk is bele! Kellemes olvasgatást!

——————————

||Kezdjük az elején! 

A cikk megírása közben épp a 31. életévemet taposom és lassan, de biztosan haladok a negyedik x felé. Jelenleg Debrecenben élek a feleségemmel Bejjjjával, de az életem legnagyobb részét Püspökladányban töltöttem. Jut eszembe, jártál már Ladányban? Egy kis város, semmi extra, de szép emlékek kötnek oda, család, barátok és minden egyéb. 🙂 A Debrecenben töltött egyetemi évek után – amikor is földrajzot hallgattam –  évekig a szolgáltató szektorban, ügyfélszolgálati vonalon tevékenykedtem, de később belekóstoltam az ipar sötét bugyraiba, valamint a kereskedelemben is kipróbáltam magam. Mint minden férfi életében, az enyémben is megesett, hogy valami megmagyarázhatatlan erő egy gyenge pillanatomban arra késztetett, hogy megházasodjam, így jött a képbe Bea, aki azóta is hálás, amiért rám talált! 🙂 Na jó, vicceltem, tulajdonképpen mindketten szerencsések vagyunk! Jelenleg a BizBazár.hu-t építgetem, csinosítom, szépítgetem, lassan, de annál nagyobb eltökéltséggel haladok a céljaim felé. Na, de mik is ezek? Olvass tovább és többek között erre is választ kapsz!

||Útkeresés. Megszületik a nagy ötlet!

Ahogy mondtam korábban, a munkaerőpiacon több területen is volt lehetőségem kiteljesedni és kipróbálni magam. A legtöbb időt német nyelvű ügyfélszolgálatosként húztam le, ami sok tekintetben nem volt egyszerű, de ki merem jelenteni, hogy összességében szerettem csinálni és bármilyen nehézségek is adódtak, éreztem, hogy ez a terület számomra fekszik, emberekkel foglalkozni az jó! Idővel úgy éreztem, bármennyire is okés a dolog, változásra van szükségem, valami újat szeretnék kipróbálni. Vezetői ambícióim például mindig is voltak és próbáltam ezen a vonalon tovább menni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön szektort kellett váltanom és tőlem őszintén szólva idegen környezetbe, egy gyárba kerültem vezetőként. Sok klassz embert ismertem meg, olyan egyszerűen nagyszerűeket. Szerintem egyszer mindenkinek ki kellene próbálnia milyen felállni a monitor elől és elmerülni kicsit az olajban, a gépek hangos zúgását hallgatni és talpon lenni egész nap. Tanulságos, ugyanakkor minden tisztelet megilleti azokat, akik nap, mint nap ezt csinálják! Láttam azt is, milyen, amikor ezt semmibe nézik….megérne egy külön cikket!

|…. elindult valami

Ekkor éreztem azt, hogy picit meg kell állni és végiggondolni, mi legyen a jövőben, merre induljak el, mihez is kezdjek. Biztosan Te is voltál már ilyen helyzetben és tudod, hogy ebben a szakaszban fontos dolgok dőlnek el: Vagy azt az utat választod, hogy megvalósítod önmagad, ha kell kockázatot vállalsz és elkezdesz az álmaidnak élni, vagy elmész dolgozni valahová, amit éppen ki lehet bírni, optimális esetben még tetszik is amit csinálsz, de lemondasz önmagadról. Persze így is lehet boldog életet élni, ez egyéni elhatározás kérdése. Én viszont az a típus vagyok, aki szeret elrugaszkodni a hétköznapitól, nagyot álmodni, nagyban gondolkodni, kicsit másképp tekinteni dolgokra, mint mások. Általában a szívem vezérel és a döntések nagy részét is a ketyegőm sugallata alapján hozom meg. 🙂

Hosszas gondolkodás után arra jutottam, hogy szabadságot akarok. Szabadságot, abban az értelemben, hogy kicsit kiléphessek a mókuskerékből, legyen időm magamra, legyen időm gondolkodni és megszervezni a jövőt. Vállalkozóként kezdtem el dolgozni, egy német webáruháznak végeztem ügyfélszolgálati feladatokat. Azt kell mondjam, jó döntés volt és nem csak anyagilag! Szerettem csinálni. Itthonról végeztem a munkát, egyéni időbeosztással. Azt vettem észre magamon, hogy az online értékesítés egyre jobban érdekel és egyre többet olvasok a témában. Belegondoltam! Kell egy ügyfélszolgálat, ahol emberekkel kell foglalkozni, van egy saját céged, melyet a két kezeddel építhetsz fel, megtöltheted az elképzeléseiddel, építhetsz egy csapatot, melyet koordinálhatsz és ha szerencséd van, még meg is élsz belőle! Szóval minden, amit korábban kerestem adott lehet. Tudtam, hogy nem fog egyik napról a másikra menni, hogy rengeteg buktató lesz és sokszor érzem majd úgy, hogy fel akarom adni. Úgy döntöttem, hogy akkor most merjünk álmodni és belevágtam, megszületett a BizBazár.hu.

||Miért lett bizbazár a bazár?

Megszületett az ötlet, webáruházat nyitok. Tudtam, hogy kell majd egy logó és egy frappáns név. Gondolkodni kezdtem, majd tovább gondolkodtam és még mindig gondolkodtam, amikor kiderült, nincs ötletem… Azt hittem, hamar kitalálom milyen nevet viseljen az újszülött gyermek, de valahogy nem akart sikerülni. Végül már nem csak én, hanem a feleségem is ezen törte a fejét. Eltelt több hét is, mire megszületett, bár így is kevesebb volt, mint 9 hónap, úgyhogy járhattam volna rosszabbul is. 🙂 Miért volt ez olyan nehéz szülés? Azt már az elején tudtam, hogy a webáruházam nem kizárólag egy adott termékcsoportot vonultat majd fel. Például nem csak dekorációs termékek vagy kütyük, esetleg lakáskiegészítők alkotják majd a palettát, hanem egy amolyan “vegyesbolt” lesz, ahol minden földi jó kapható. Talán ez volt egyik oka annak, hogy olyan nehezen jött a megoldás. A bazár szó tulajdonképpen már az elejétől kezdve ott motoszkált a fejemben az előzőek miatt.

Bárhol is járok, ha vannak bazárok, bazársorok, akkor én is ott vagyok. Ha üdülni megyek, akkor minimum egy napot ezek meglátogatására kell szánni! 🙂 Csak az nem fér a fejembe, ha elmegyünk egy élelmiszerboltba vagy valami új göncöt venni az asszonnyal, azt miért bírom olyan nehezen…..!? A termékeket tekintve igazi mindenevő vagyok, szeretem a kreatív, ötletes és vicces dolgokat. Pont, mint egy igazi, klasszikus bazárban, ahol rengeteg holmi között válogathatsz. Tudod, ezek a rögtönzött, gyakran útszéli, főleg a nevezetesebb helyeken a földből hirtelen előbújó kis bódék erdeje. Gyakran mondjuk valamire, hogy “van az a kis bizbaz, tudod az a..”. Általában ezt akkor használjuk, ha nem tudjuk megfogalmazni valamiről, hogy mi is az pontosan. Nos, azt én sem tudom megmondani, hogy a BizBazár.hu milyen áruház, mert egész egyszerűen sokszínű (És meg is lett a szlogen! 🙂 ). Ezért jutott az eszünkbe, hogy miért ne lehetne BizBazár a neve!?

||Mire számíthatsz a BizBazár.hu-tól?

Nem szeretnék olyat mondani, ami nem igaz, vagy amit nem tudok betartani! Nálam ez alapelv, nem szeretek feneket csinálni a számból. Tisztában vagyok vele, hogy van még mit csinálni, kezdve a webshop design-ját illetően, az egyes folyamatok megszervezéséig és egyéb technikai dolgokig. Az akarat, a jó szándék és a küldetéstudat megvan, az erőforrások egyelőre csekélyek, de lépésről lépésre haladok. Van néhány olyan alapelv, melyet nem csak magánéletemben van jelen, hanem amelyekhez az üzleti életben is ragaszkodom. Egy biztos, minden esetben úgy járok majd el a vásárlóimmal és érdeklődőimmel szemben, ahogy azt a civil életemben is elvárom saját magamtól. 

| Íme néhány gondolat arról, milyen pillérek mentén szeretném mind rövid, mind hosszútávon felépíteni a BizBazár.hu-t:

Sokszínűség, egyediség: a magánéletben is hiszek a sokszínűségben. Miért lenne ez másképp a BizBazár.hu esetében? Azon dolgozom, hogy hozzám betérve egy helyen találd meg a legklasszabb kütyüket, a legkreatívabb dekorációkat, a leghasznosabb konyhai kiegészítőket, és minden mást, ami megkönnyíti a hétköznapjaid, ami színt visz az életedbe, amely segítségedre lesz a feladataid megoldásában, szebbé teszi az otthonod. Igyekszem olyan termékek után kutatni a világban és kínálni számodra, melyek valamiképpen ötletesebbek, dekoratívabbak, minőségibbek, mint más, átlagos termékek.

Minőség: Pénzből élsz, ezt a pénzt pedig kemény munkával szerzed meg. Fontosnak tartom, hogy a pénzedért minőséget kapj, éppen ezért minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy az elvárásaidnak megfelelő terméket kapj a pénzedért!

Vannak jogaim, de Neked is!: Igen, kereskedőként vannak jogaim. Viszont ugyanolyan fontos, hogy Neked is, fogyasztónak is vannak! Minden esetben a hatályos jogszabályok adta keretek között járok el, a fogyasztói jogaidat teljes mértékben tiszteletben tartom!

Rugalmasság: Szerintem sok minden csak azon múlik, hogyan állunk a dolgokhoz.  Ha egy kérés csak az én hozzáállásomon múlik, akkor rajtam nem fog múlni! 🙂

Személyes, barátságos hangnem: Az online térben fogunk találkozni. Ez nem jelenti azt, hogy ennek személytelennek kell lennie! Szólíts nyugodtan Józsinak, ha írsz nekem felejtsd el a “Kocsány Úr”, meg a “Tisztelt ügyfélszolgálat” szövegeket, egyszerűen csak legyen “Szia Józsi!” 🙂

Nem bújok el!: Vállalom, hogy ki vagyok, vállalom a hiányosságokat és a problémákat is! Soha nem hagylak egyedül és minden kérdésedet meg fogom válaszolni! Mindig és könnyen megtalálsz, minden információt átadok Neked, mely szükséges és melyre kíváncsi vagy!

Tényleg érdekel a véleményed!: Persze! Hogyan tudnék tanulni és megfelelni az elvárásaidnak, ha nem érdekelne? A negatív kritika is érdekel? Persze! Még a végén elbízom magam és nem veszem észre, hogy mi jó és mi nem!

|| Egy kis jövő és búcsúzom.

Tanulni és fejlődni. Ez a feladat a jövőben. Dolgozni fogok azon, hogy a fejlődés töretlen legyen. Ehhez a Te és a mások véleményét is fel fogom használni annak érdekében, hogy hosszú távon olyan áruházat építhessek, amely meg tud felelni a legkülönbözőbb igényeknek is. Segítenél? Véleményedet elmondhatod a Facebookon, az Instán, de egy kérdőív kitöltésével is. Előre is köszönöm, ha időt szánsz a véleményed kinyilvánítására! Reményeim szerint az elkövetkezendő időszakban sok változáson megy majd át az áruház, amely a fejlődés útján egy természetes folyamat. Lesznek viszont állandó dolgok is: barátságos és személyes hangnem, a korrekt és vásárlóbarát hozzáállás és a sokszínűség igénye! 🙂

Köszönöm, hogy végig olvastad a soraim! Ez az első cikkem, amolyan szárnypróbálgatás, de reménykedem benne, hogy tetszett és az írásom által egy kicsit jobban megismerted az áruházat és vele együtt engem is. Írd meg kommentben a véleményed, nagyon kíváncsi vagyok, mit gondolsz! Persze nem mondom, hogy amennyiben nyomsz egy “Like”-ot, az nem jelentene motivációt a további bejegyzések megírásához, de légy egész nyugodtan őszinte, ne kímélj! 🙂 Vigyázz magadra, legyen szép napod! Ne feledd, a sokszínűségben az a jó, hogy mindenki megtalálja benne a kedvencét!

Józsi

 

[ratemypost]

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *Vélemények

BizBazár.hu

Kedves szavak

Schaffler Zsuzsanna

Facebook
A megrendelt készülék sértetlen állapotban,magyar nyelvű használati útmutatóval,számlával megérkezett. Az ügyintézés rendkívül korrekt, segítőkész módon zajlott. A cél: a megrendelő igényeinek való maximális megfelelés. Köszönöm !

Szabó Ferkó

Facebook
Az eddigi legjobb webshop amivel találkoztam.

Hegedűs Sándor

Facebook
A választott termék időben megérkezett és beváltotta a hozzá fűzött reményeket, rendszeresen fogom használni. Pont annyit nyújt, mint amit a honlapon található leírás alapján elképzeltem. A magyar nyelvű használati utasításnak külön örültem. Mindenkinek ajánlom, hogy ha valami megtetszik, akkor bátran rendeljen ebből a webshopból, nem fog csalódást okozni.

Für Melinda

Facebook
💗 Tökéletes minőségű termék, teljeskörű tájékoztatás, gyors kiszállítás. Az egyik legjobb webshop, ahonnan valaha rendeltem.

Jobaházi Vilmos

Facebook
Pontos és kiszámítható! Korrektül és teljes körűen tájékoztatott a vásárlás/szállítás során folyamatosan a megrendelésemmel kapcsolatban. Kérdés esetén nagyon gyorsan és segítőkészen válaszolt.

Paulik Róbert

Facebook
Maximálisan korrekt és rugalmas webshop, sok segítséget kaptam a tulajdonostól, hogy az ajándékba szánt termék minél gyorsabban megérkezzen hozzám. Időben megérkezett, igényesen becsomagolva. Csak ajánlani tudom!

Kovács Dorottya

Facebook
Az ígért időn belül megérkezett a rendelésem, igényesen becsomagolva. A termékek pont olyanok, ahogyan az oldalon le van írva. :) Nem rendelek gyakran online, ezért voltak kérdéseim, de tulajdonos nagyon segítőkész és rugalmas volt!